Koronatiden endrer på rutinene rundt kampgjennomføring. Dette er de viktigste punktene:

Hjemmekamper:

 1. Hvert lag som har hjemmekamp på Justvikbanen må stille med en «Korona-kampvert». Kampvertvester henger i den lille containeren på Justvikbanen.
 2. Korona-kampverten har, sammen med trenerne på det aktuelle laget, ansvar for å merke opp banen kampen skal spilles på (kjegler fra containeren). Det må også markeres opp innbytter-/lagsoner på den ene langsiden av banen, og publikumssone på den motsatte langsiden. (Se vedlegg for banefordeling.)
 3. Enmetersregelen skal overholdes for alle som ikke er på banen og spiller, det skal altså også være en meter mellom innbytterne. Det kan være lurt å sette ut noen kjegler i innbytterområdet med god nok avstand, som innbytterne holder seg ved under kampen.
 4. Lagledelsen har ansvar for å registrere de trenere og spillere som deltar på kampen. Her er Spond et fint verktøy. Listen over deltakere må oppbevares i ti dager for eventuell smittesporing. I ungdomsfotballen er registreringen i FIKS tilstrekkelig.
 5. Koronaverten har ansvar for å samle inn navn og telefonnummer til alle de øvrige, dette gjelder også for barn som er på/ved banen. I utgangspunktet skal det gjestende laget ha med ferdigutfylte lister over «sine personer», men vi må være forberedte på at de ikke har det, og at vi må samle inn informasjonen deres også. (Et eget skjema for dette ligger som vedlegg til denne rutinen, og vil også ligge tilgjengelig i utstyrscontaineren på Justvikbanen. Ta med penn!)
 6. For å lette arbeidet med disse listene, er det en fordel at det er Koronaverten som skriver ned navn og nummer, da slipper vi å vaske pennen med antibac mellom hver gang den brukes og publikum slipper å vaske hendene med antibac før de noterer sin informasjon.
 7. Ha tilgjengelig antibac ved banen (det finnes flasker med antibac tilgjengelig i containeren), slik at tilskuere kan få vasket hendene sine. Husk at spillere og trenere også må vaske hendene sine før og etter kamp.
 8. Just IL stiller med klubbdommere til våre hjemmekamper. Disse må også registreres inn på skjemaet.
 9. Send gjerne en epost til motstanderlaget noen dager før kamp. (Et forslag til tekst ligger som vedlegg til denne rutinen.)
 10. Koronakampverten har ansvar for at publikum forholder seg til enmetersregelen (gjelder ikke for personer fra samme husstand/familie).
 11. Etter kampen sender Koronaverten inn utfylte lister til fotball@justil.no eller 476 04 499. Om listen ikke kan skannes, er det tilstrekkelig med et lesbart bilde av utfylt liste. Originalen kan legges i boksen merket «Smittesporingslister» i den lille containeren.
 12. Det kan være flere kamper oppsatt på Justvikbanen. Dersom det skal starte kamper umiddelbart etter deres kampslutt, sørg for å tømme banen så raskt som mulig.
 13. Etter kampen må banemarkeringer (kjegler) ryddes tilbake til containeren.

Bortekamper:

 1. Til bortekamper må laget også utpeke en Korona-representant, som har ansvar for å fylle ut liste over deltakere fra Just og overlevere denne til hjemmelagets Korona-kampvert. Vær klar over at noen lag også vil forvente å få liste over spillere og trenere.
 2. Prøv å begrense antall tilskuere til bortekamp utover det som er nødvendig (sjåfører).
 3. En kopi/bilde av listen sendes også til fotball@justil.no eller 476 04 499.

 

Denne rutinen er på langt nær fullstendig. Sjekk ut informasjonen som finnes på NFF sine sider: https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/.

Baneinndeling 3er og 5erkamper
Baneinndeling Justvikbanen 7erkamper
Baneinndeling Justvikbanen 9erkamper