Strålende debut av futsaldamene

Etter å ha startet opp med futsaltreninger i gymsalen på Justvik skole i oktober, og kun hatt en trening på fullbane, treningskamp mot Just G2009 i Havlimyrhallen i slutten av januar, holdt futsaldamelaget vårt på å gjøre det helt store i helga. I Drammenshallen skulle fire lag kjempe om å representere Region Sør (Buskerud, Telemark, Vestfold og Agder) i Final8 i Futsal-NM.

Klare for debuten, kamp mot Stoppen. Regional NM-kvalifisering, Drammenshallen 3.2.2024. Foto: Just IL.
Duell fra kampen mot Stag. Regional NM-kvalifisering, Drammenshallen 3.2.2024. Foto: Just IL.

Til tross for litt debutnerver, var det liten tvil om hvor seieren skulle ende i lørdagens første kamp mot Stoppen. 3-1 ble det til slutt til Justdamene, etter ett mål av Tina Engesland Rasmussen og to mål av toppspissen vår Mari Sætrenes-Einbu.

Dagens andre kamp ble spilt mot Stag. Stag tok ledelsen 1-0, men Mari Sætrenes-Einbu ville det annerledes med ett må før pause, før hun ble matchvinner halvveis ut i andreomgangen.

Dermed ble det ren gruppefinale mellom Just IL og Hyggen, som utvilsomt er regionens beste damelag i futsal! Hyggen viste at de har spilt futsal en god tid, og tok, kanskje, oppskriftsmessig ledelsen 2-0 tidlig i kampen.

Damene fra Just ville imidlertid ikke gi seg, og anført av Mari Sætrenes-Einbu som nok en gang sørget for to mål, klarte damene fra Just å skake storfavoritten! Men, anført av J17-landslagsspiller Henny Thorhallson, som til daglig spiller toppfotball for Kolbotn, ble Hyggen til slutt for sterke, og vant oppgjøret 5-2.

Gruppefinale mot Hyggen. Regional NM-kvalifisering, Drammenshallen 3.2.2024. Foto: Just IL.

Vi er uansett utrolig stolte av innsatsen til vårt nyoppstartede lag i futsal. Neste sesong blir det seriespill på damene! Vi har plass til flere!

Lagbilde Just IL. Bak fra venstre: Susann Tellefsen Kjære, Elida Metveit Beisland, Sara Kastbjerg, Camilla Orf-Madland og Sigrid Skrede-Holen. Foran fra venstre: Anne-Kristin Knutsen, Tina Engesland Rasmussen, Yina Luk Hauge og Mari Sætrenes-Einbu. Regional NM-kvalifisering, Drammenshallen 3.2.2024. Foto: Just IL.