Besøk i fra Antidoping Norge

Onsdag 10.11. hadde Just IL besøk av Siri Bynke i fra Antidoping Norge i forbindelse med at undergruppene i Just IL holder på å sertifisere seg som Rent Idrettslag.

Besøket var todelt, først hadde vi en samling med trenere, lagledere, styremedlemmer og foreldrekontakter, hvor vi fikk et foredrag rettet mot denne målgruppa. Vi fikk innblikk i tematikken og hvordan vi kan påvirke våre utøvere på en positiv måte. Etter en liten pause kom også våre utøvere fra femten år og oppover, og vi fikk alle et svært lærerikt foredrag rettet mot utøverne.

Valg av kaptein

En viktig ting vi fikk med oss på trener/lederforedraget, var viktigheten av valg av kaptein i lagidrettene: Det er viktig å velge en med de riktige verdiene, både når det gjelder doping, men også på andre områder.

Skumle kosttilskudd

Når det gjelder utøverne, var det nok mange som fikk seg en aha-opplevelse når det gjelder kosttilskudd. Kosttilskudd står for en høy andel av dopingsakene i Norge, spesielt må man være svært forsiktig med kosttilskudd fra utlandet, det er umulig å vite hva de inneholder og det er utøverne som blir sittende igjen med alt ansvar, dersom tilskuddet inneholder ulovlige ingredienser.

Hasj/cannabis

Vi ble også advart mot cannabis. Selv om dette ikke er et prestasjonsfremmende middel, er det likevel på dopinglista, og står for en stor andel av dopingsaker i Norge. Man risikerer utestengelse fra idretten, dersom man tester positivt på cannabis. Det kan være lurt å ha i bakhodet, dersom man er på fest og får tilbudet om å prøve.

En stor takk til Siri Bynke fra Antidoping Norge for to svært gode foredrag!